Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Vegye meg Buda legcsúnyább épületét, csak 4,8 milliárd

2016.03.19. 18:26

A Portfolio szúrta ki reggel, hogy felkerült az Otthontérkép eladó ingatlanjai közé a budai látképet évtizedek óta elcsúfító betontorzó. A Rózsadomb Pest és a Duna felé néző oldalán elhelyezkedő épület korábban SZOT üdülőként működött, de a 80-as évek végén elkezdett felújítás során csak a szerkezeti visszabontásig jutottak a munkások, az épület pedig azóta is úgy, betoncsontvázként áll.

üres
Fotó: otthonterkep.hu

A Portfolio cikke felidézi, hogy az épület ugyan többször is gazdát cserélt az elmúlt 25 évben, az állapota nem változott. Volt olyan terv, hogy még tíz métert ráhúznak a már meglévő szintekre, de a Budapesti Világörökségi Alapítvány ezt megvétózta. A Pro-Hill Kft. végül csak egy penthouse-szintet épített volna pluszban, de a projekt még azelőtt megbukott, hogy bármi lett volna a tervekből.

2012-ben már úgy tűnt, végre lebontják a közben a CIB Bankhoz került ingatlant (hogy a helyére alacsonyabb luxuslakásokat építsenek), de végül ez is csak ötletszinten jelent meg, a legújabb fejlemény a hirdetés az Otthontérképen. A 22 780 négyzetméteres, Vérhalom utcai telket 4,8 milliárd forintért kínálják az oldalon, a hirdetés szerint, kapaszkodjanak,

különleges panorámája és városközponti elhelyezkedése kiváló értéknövekedési lehetőséget biztosít egy jól átgondolt ingatlanfejlesztés megvalósítása során. 

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.