Dömötör
11 °C
14 °C

1,2 milliárdért épített gyümölcstárolót az egyik leggazdagabb magyar üzletember

2016.03.21. 12:41

Több mint 1,2 milliárd forintot fordított egy hűtőház felépítésére a gyümölcs bércsomagolással és bérhűtéssel foglalkozó BLTZ-Invest Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gégényben - közölte a társaság az MTI-vel.

A Céginfo.hu adataiból kiderül, hogy a cég többségi tulajdonosa Bige László vegyiparban és kereskedelemben érdekelt üzletember, akinek vagyonát a Napi.hu kiadványa, A 100 leggazdagabb magyar 2015-ben 160 milliárd forintra becsülte, ezzel Csányi Sándor mögött a második helyen állt a listán.

A tájékoztatás szerint a mintegy hatezer négyzetméteres hűtőház több mint háromezer tonna gyümölcs tárolására alkalmas, a projekt segítségével pedig közel harminc embernek kínálhatnak majd álláslehetőséget. A cégnél jelenleg tízen dolgoznak.

A társaság a 1 milliárd 286 millió forint értékű beruházás megvalósításához a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése című pályázati kiírásán csaknem 489 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott - olvasható a cég honlapján. A nyilvános cégadatok szerint a nyíregyházi székhelyű BLTZ-Invest Kft. 2014-ben 2,2 millió forintos nettó árbevétel mellett 888 ezer forint mérleg szerinti eredményt ért el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.