Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Félnek az emberek Törökországtól, inkább Siófokra mennek nyaralni

2016.03.24. 15:20

Jelentős befolyással van a terrorfenyegetettség a magyarok utazási preferenciáira, derül ki a Szállás.hu előzetes foglalási adataiból. A legtöbb magyar vendégről valószínűleg Törökországnak kell lemondania, miközben tovább nőhet a belföldi turizmus, azon belül is leginkább a Balaton forgalma, illetve a külföldi nyaralóhelyek közül Horvátországé. Siófok még mindig a leglátogatottabb belföldi cél.

A Szállás.hu által rendelt kutatás eredményei szerint 10 megkérdezettből kilencet befolyásol, és körültekintőbbé tesz a terrorfenyegetettség a nyaralási célpont kiválasztásánál. Az óvatosság ráadásul nemtől és kortól függetlenül gyakorlatilag egyforma mértékben megfigyelhető, ennek eredményeként a magyarok idén olyan klasszikus nyaralóhelyeket utasítanak el, mint például Törökország.

A korábban rendkívül népszerű helyszín az élen végzett azon a listán, mely a magyarok által 2016 nyarán biztosan nem választott úti célokat gyűjti egybe,

 - mondta Szigetvári József ügyvezető igazgató. Ennek a belföldi turizmus számára pozitív hozadéka van, hiszen soha nem volt még ilyen magas az év elején a nyári előfoglalás. 

Az idén nyáron külföldre látogatók között egyértelműen Horvátország a legnépszerűbb, minden 4. válaszadó ide tervezi nyaralását. A horvát tengerpart közkedveltségét egyedül a Balaton képes felülmúlni.

Az öt legnépszerűbb hazai célpont mind a tó partján található: az érthetetlenül népszerű Siófokon kívül Balatonfüred, Balatonlelle, Zamárdi és Balatonboglár fért fel a listára. 

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.