Meg fog döbbenni, ki újítja fel a Nemzeti Lovardát

2016.03.24. 11:54 Módosítva: 2016.03.24. 16:50

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kiírt tender eredménye jelent meg csütörtök reggel az uniós közbeszerzési értesítőben. Eszerint a Keletinél található Nemzeti Lovarda meglévő épületeinek átalakítására és bővítésére, illetve új épületek építésére kiírt tendert a W-F Nemzeti Lovarda Konzorcium nyerte meg. A konzorciumot alkotó két cég egyike természetesen Mészáros Lőrincé, és a másik is sokszor jut mostanában hasonló lehetőségekhez. A kormánynak nagyon fontosak a lovardák, tervezik például a várban található volt királyi lovarda felújítását is 2018-ig, de ez most még nem az a projekt. 

A felcsúti polgármester, valamint felesége és lánya tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. és a West-Hungária Bau Kft. 2,5 milliárd forintért végzi el a munkálatokat. A Fejér-B.Á.L.-t tavaly alapították Mészárosék 5,1 millió forintos alaptőkével. A West Hungária Bau pedig az a cég, mely az elmúlt időszakban a vagyonkezelő tenderein egyre többször szerepel sikerrel és részt vett többek között a Várkert Bazár felújításában is.

Mészáros cége már a megalapítás után pár hónappal elnyerte első közbeszerzését, mely a szombathelyi Püspöki Palota helyreállítására irányult. Itt is a West Hungária Bau-val közösen végezheti el a munkákat 828 millió forintért. Egy hónapra rá már önállóan nyerte el a bicskei tanuszoda korszerűsítésére kiírt tendert, ezt a munkát 137 millióért végzik el. A lovardás megbízással együtt fél év alatt összesen 3,5 milliárd forintot nyert el a Fejér-B.Á.L. Zrt.