Dömötör
11 °C
14 °C

Mészáros Lőrinc lesz Orbán kutyájának szomszédja

2016.03.29. 11:22

Kedden elárvereztek 500 hektárnyi földet, ami azzal a hatvanpusztai majorsággal szomszédos, ahová Orbán Viktor kuvasz kutyája be van jelentve, és ahol állítólag Mészáros Lőrinc a munkagépeit tárolja. 

Ebből az 500 hektárból 35-öt Mészáros Lőrinc már meg is vett, 44,4 millió forintért.

A 444 helyi közvetítése szerint az árverés első tétele volt az a 35 hektáros terület, amire egy, a nevét el nem áruló férfi licitált, aki annyit elmondott, hogy ügyvéd, és a felcsúti polgármester nevében licitált. Az ügyvédről időközben kiderült, hogy dr. Vörös József, a a Puskás Akadémia elnökségi tagja és a Mavir (a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító) igazgatósági tagja.

Ezt a területet amúgy, ahogy elvileg a hatvanpusztai majorságot is, Mészáros bérli a Búzakalász 66 felcsúti kft.-n keresztül. Érdemes megemlíteni viszont, hogy 

Mészáros már jóval több földet nyert az árveréseken, mint amennyit törvényesen megvehet.

A törvény ugyanis maximum 300 hektárt enged egy tulajdonosnak, a felcsúti polgármester azonban már az árverések első körében 400 hektárt nyert. A Mészáros család pedig összesen 1391 hektárt nyert eddig. Így a megnyert földek egy részéről le kell majd mondania. 

Az árverésre Juhász Péter és az Együtt tüntetést is szervezett az árverés helyszíne, a székesfehérvári Türr István Intézet elé. A tüntetők „Tőled mennyit lopott a Fidesz?” feliratú és az Orbán család vagyonosodásáról érdeklődő molinókkal várták a licitálókat, az árverést pedig a tolvaj és stróman bekiáltásokkal színesítették. 

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!