Felmondanak 800 embernek a Pápai Húsnál, de lehet, hogy megmarad az állásuk

2016.03.30. 13:27

Az év végéig megszűnik a Pápai Hús csoportnál 800 dolgozó munkaviszonya – erről kaptak a napokban előzetes értesítést a munkavállalók. Az Agrárszektor.hu információit Szegőné Kemerle Judit felszámolóbiztos is megerősítette.

A meglévő munkaviszony megszüntetése nem jelenti azt, hogy a dolgozók ne őrizhetnék meg munkahelyüket, ha a felszámolási eljárásban lesz érvényes pályázat. Ez esetben a vevők megvásárolnák az eszközöket, majd egy tulajdonukban álló cég létesítene új munkaviszonyt a jelenlegi dolgozókkal. Ha a március 31-én lejáró, mostani pályázat érvényes és eredményes lenne, a munkavállalók meglévő munkaviszonya hamarabb, jóval az év vége előtt szűnne meg.

A Pápai Vagyonhasznosító Kft.-nél, a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft.-nél és a Pápa-Ser Sertéstenyésztő és -hízlaló Kft.-nél tavaly indult felszámolási eljárás. A felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. pedig a vagyonelemekre az idén írt ki pályázatot, amelynek határideje március 31-én jár le.

A felszámolóbiztos tájékoztatása szerint az előzetes értesítésekre azért volt szükség, mert az új Munka Törvénykönyve szerint felszámolási eljárásban nincs lehetőség munkáltatói jogutódlásra. A lépést egyeztették az üzemi tanáccsal is.