Árpád
-1 °C
9 °C

Kartellt jelentene be? Nincs szerencséje!

2016.03.30. 16:09

Nem lehet kartellt bejelenteni a Gazdasági Versenyhivatal honlapján, mert a bejelentési űrlapokra vezető linkek olyan oldalakra mutatnak, amikről eltávolították a tartalmat. A GVH-nál rákérdeztünk a dologra: azt írták, észlelték a hibát, és már jelezték is a honlap üzemeltetőjének, így hamarosan ki fogják javítani. Azt is hozzátették viszont, hogy a hiba ideje alatt is lehetett a GVH-nál panasszal, bejelentéssel élni, a Kartell Chat-et használni, és az Ügyfélszolgálatot keresni. Most ezen a linken elérhető az űrlap.

gvh.png

Egy kartellt használható bizonyítékokkal együtt feldobó informátor díja a bírság egy százaléka, de maximum 50 millió forint. A GVH korábban is panaszkodott arra, hogy kevés megkeresés érkezett, összesen ötven informátor jelentkezett a GVH-nál, de ezek többsége is inkább más bűncselekményeket, például korrupciót akart bejelenteni. A korrupciós ügyekben azonban nem a GVH az illetékes, hanem az ügyészség és a rendőrség. 

A GVH szerint olyan is előfordult, hogy valaki visszalépett, pedig tudott volna elég információt adni a kartell feltárásához. Rendszerint egyébként egy-egy elégedetlen alvállalkozó, kirúgott munkatárs vagy új tulajdonos dönt úgy, hogy feldobja az egész kartellt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.