Nem nyomoz az ügyészség a kazah juhos tanulmány ügyében

2016.03.30. 16:53

Az ügyészség megszüntette az eljárást abban az ügyben, amiben Juhász Péter, az Együtt alelnöke feljelentést tett, amiért a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. 40 millió forintért írt egy tanulmányt a kazah juhtenyésztésről, amibe 20 oldalt egy az egyben elloptak Mucsi Imre az SZTE nyugalmazott professzorának tankönyvéből.

A politikus Facebook-posztjából az derül ki, hogy csalás miatt tett feljelentést, de az ügyészség szerint nem dolguk vizsgálni a tanulmány tartalmát.

"Tehát az ügyészség szerint nem megtévesztő az, ha megrendelsz egy kutatótól egy tanulmányt, aki ezt úgy teljesíti, hogy átad egy copypastelt szöveget, amivel egy percet nem dolgozott. Az lenne a megtévesztő, ha úgy tennél, mintha átadnád a tanulmányt, pedig nem is adsz át semmit. Ilyen pedig nyilván nincs" - írja Juhász.

A tanulmány szerzője korábban az az RTL híradójának elmondta, hogy szeretné, ha a cég kifizetné neki azt a 20 oldalt, ha már lemásolták tőle, amiért számítása szerint úgy 4 millió forintot kellene kapnia. Mucsi akkor azt mondta, a levelet küld a Horváth László kazah tiszteletbeli konzul érdekeltségébe tartozó cégnek, és ha megkapja a neki járó pénzt, akkor nem tesz büntető feljelentést.