Orsolya
7 °C
10 °C

Trócsányi ügyvédi irodája védi az államot a kaszinóperekben

2016.03.30. 17:23 Módosítva: 2016-03-30 17:41:28
Az igazságügyi miniszter elvileg ebből sem részesedik, ahogy a Nemzeti Bankkal kötött százmilliós megállapodásból sem.

A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviseli a Magyar Államot az egyik kasznióperben, szúrta ki a 24.hu. A portál által megtalált dokumentumban (pdf, 22. oldal) az áll, hogy az igazságügyi miniszter irodája 2013-ban 241 millió forintért határozatlan idejű szerződést kötött az állammal, hogy a Fővárosi Törvényszéken képviselje többek között a Berlington Hungary Tanácsadó és Szolgáltató Kft. és társai által indított perben, ahol 8 milliárd forint kártérítés a tét. 

Az Európai Unió Bírósága nyáron hozott jogerős ítéletet a 2012-ben bevezetett kaszinótörvény miatt. A bíróság azt kifogásolta, hogy a magyar jogalkotó nem írt elő az új jogszabályokhoz való alkalmazást segítő átmeneti időszakot, illetve az ésszerű kompenzálása is elmaradt a vállalkozóknak.

Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke szerint ezzel "megnyílt azon vállalkozók kártérítési alapja, akik százmilliárdokra perelhetik az államot", amiért elmaradt a piacról kiszorított cégek kompenzálása.

Update : Cikkünk megjelenését követően másnap az ügyvédi iroda azt írta az Indexnek, hogy  "a Berlington ügyben a mai napig 2013 óta 48 millió forint munkadíj, a hivatkozott MNB ügyekben pedig 45 millió forint munkadíj került kiszámlázásra az állításokkal ellentétben.  Mindkét ügycsoport Trócsányi László miniszteri kinevezése előtt indult."

A Trócsányi nevével fémjelzett iroda az elmúlt két évben 137 millió forint értékben kötött szerződéseket a Magyar Nemzeti Bankkal, írtuk korábban. A miniszter 2014-ben azt mondta az Indexnek, hogy nem kap osztalékot a cégből, vagyonnyilatkozata szerint jelenleg 16 százalékos tulajdonrésze van az ország negyedik legnagyobb ügyvédi irodájában.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.