Újra tőzsdére mehetnek Norbi részvényei

2016.04.08. 18:11

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. ma tett eleget valamennyi közzétételi kötelezettségének, így az MNB határozattal intézkedik az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról, írja közleményében a Nemzeti Bank. Az MNB a héten folyamatos felügyelet keretében kiemelten vizsgálta Norbi cégét.

Kedden írtuk meg, hogy az MNB piacfelügyeleti tevékenysége során észlelte, hogy Norbiék cége 2016. március 31-re vonatkozóan elmulasztotta közzétenni a részvényeihez kapcsolódó szavazati jogok számát sorozatonként, a saját részvény állományok feltüntetésével, és az alaptőke nagyságát. A vizsgálat után a jegybank megállapította, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. a társaság érdekkörében felmerült technikai okokból átmenetileg képtelen az MNB által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára, ezért a jegybank haladéktalanul felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.

Bár a kibocsátó a technikai hibát még aznap elhárította, időközben az MNB további közzétételi hiányosságot tárt fel, ezért ezen a héten fenntartotta a kibocsátó részvényei tőzsdei kereskedésére korábban elrendelt moratóriumot.

Az MNB egy korábbi sajtócikkel összefüggésben továbbra is piacfelügyeleti eljárást folytat a társasággal szemben. A jegybank piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét szintén nyilvánosan közli internetes honlapján.