Kivonulna a tőzsdéről a Norbi Update

IMG 8439
2016.05.10. 09:03

Május 31-én tartja éves rendes közgyűlését a Norbi Update Lowcarb Nyrt. A hír talán kevesek érdeklődését keltené fel önmagában, az esemény napirendi pontjai között azonban az is megjelent: Schóbert Norbert a társaság zártkörűvé alakulását javasolja, és kivonná a nyilvános forgalomból a cég részvényeit - írja a Portfolio.

A május 31-ei közgyűlés határozati javaslatai között olvasható, hogy elfogadják a társaság 2015-ös üzleti beszámolóit, amelyek szerint a részvénytársaság

  • 344 millió forintos adózott veszteséggel,
  • ugyanekkora mérleg szerinti eredménnyel (osztalék nélkül) és
  • 449 millió forintos mérlegfőösszeggel

zárta 2015-öt.

Az elnök a szokásosnak mondható napirendi pontok mellé most kiegészítést is tett:

"Alulírott Schóbert Ferenc Norbert mint a Norbi Update Lowcarb Nyilvánosan Működő Részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke a társaság 2016. 05.31-i éves rendes közgyűlésére kérem, hogy az alábbi napirendi pontot felvenni és megtárgyalni szíveskedjen a közgyűlés: - Döntés a Társaság részvényeinek nyilvános forgalomból történő kivonásáról és a Társaság zártkörűvé alakulásáról" - olvasható a váratlan javaslat a dokumentumban.

Norbi cégének háza tája az utóbbi időben az MNB intézkedéseitől, a részvények felfüggesztésétől volt hangos, amelyek azt mutatták, éretlen a társaság a tőzsdei követelményeknek való megfeleléshez.

(Borítókép: Velvet)