Milliárdos áfacsalók buktak le repceolajjal

2016.05.12. 08:32

Nagyjából egymilliárd forint áfát csalhatott el repceolajjal importtal egy heves megyei banda. Most egy négy megyében 28 helyszínen 80 nyomozóval lecsapott rájuk a NAV, és elkaptak hat embert.

A főnökükről kiderült, hogy lopás miatt egyébként is börtönben kéne ülnie, és pillanatnyilag is többszörösen körözik. Úgyhogy őt be is vitték elkezdeni letölteni a korábban kiszabott 3 év nyolc hónapját. A másik öt segítőjét adócsalás miatt hallgatják ki.

Repcés áfacsalók Hevesben

A repceolajat Lengyelországból és Szlovákiából hozták be, aztán több kamucéget beiktatva meghamisították a számlákat, és belföldiként adták tovább az árut. Elég gyagya módszerrel csinálhatták viszont mindezt, ugyanis a bukásra szánt kamucégek általában adóbevallást se tettek. Az áfacsalás működését korábban például itt vagy itt mutattuk be korábban működő cégeknél.

Itt egyébként az a ritka eset állt elő, amikor a kár teljesen megtérült, ugyanis a NAV szerint nagyjából kétmilliárd forint értékben foglaltak le a cégnél gépeket, eszközöket és készpénzt, illetve az érintett bankszámlákon még 400 ezer eurót (126 millió forintot) találtak.