Rogán szomszédjának ad milliárdokat a kormány, hogy Brüsszelnek üzengessen

2016.05.19. 21:21 Módosítva: 2016.05.19. 21:33

Több mint három milliárd forintért az Affiliate Network és a Network 360 közösen készíti a kormány „kényszerbetelepítés elleni népszavazást″ népszerűsítő kampányát, aminek a plakátjai a napokban jelentek meg a közterületeken, írja a Kreatív.hu. A cégek Csetényi Csaba tulajdonában vannak, aki Rogán Antal szomszédja a Pasa Parkban.

A 3 milliárdos szerződés tárgya "a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktuális kormányzati intézkedésekről szóló lakossági tájékoztató kampányaival kapcsolatos feladatok ellátása”. Nem csak az „Üzenjük Brüsszelnek” című kampányt fedi le a keretszerződés, hanem a már megvalósult kormányzati tájékoztató kampányokat is, mint például az adócsökkentésről, az otthonteremtésről, a családi adózásról szóló tájékoztató kampány.

Dől a pénz a szomszédhoz

Egyébként a szerdán megjelent Közbeszerzési Értesítő adatai szerint Csetényi cégei a 3,2 milliárdon felül - a 4,6 milliárd összértékű kommunikációs tenderből – majdnem 4 milliárd forintot nyertek el, például 500 millióért ők intézik mostantól a Miniszterelnökség belföldi kommunikációjához kapcsolódó médiaügynökségi feladatokat.

Csetényi Csaba két cége korábban sorra nyerte az állami reklámtendereket, és ezeknek hála pár év alatt megsokszorozták a bevételüket. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének szomszédja intézi a Liget-projekt népszerűsítését több, mint 400 millió forintért, és ugyancsak 400 millióért segíti a Miniszterelnökség kommunikációját.

A Network 360 és a Affiliate Network korábban a Magyar Olimpiai Bizottság 457 milliós közbeszerzését nyerte el, 2015-ben összesen tíz tendert nyertek el az érdekeltségébe tartozó cégek, 2013-14-ben pedig összesen 15 alkalommal nyert megbízásokat, a Magyar Nemzeti Banktól az Államadósság Kezelő Központig.

Rogán szomszédja februárban a Magyar Időknek adott terjedelmes interjújában azt hangsúlyozta:

a közbeszerzéseken nem a lakcímkártyájával indul, sok munka van mögötte, ezért nyer.