Lehet ön is Mészáros Lőrinc vendége

2016.06.24. 08:21

Új üzlettel bővül Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester/nagybirtokos/építési vállalkozó/futballimpresszárió cégbirodalma, nemrég ugyanis

bejegyezték a Mészáros Gasztró Kft.-t, ami panziókat és vendéglőket nyit majd Felcsút környékén.

Az új céget a Világgazdaság cikke szerint a milliárdos polgármester legfontosabb vállalkozása, a Mészáros és Mészáros Kft. alapította. A vendéglátós vállalkozás több telephelyet is kapott, ahol nemsokára a Mészáros Gasztró szolgálhatja a rozéfröccsöt:

  • Felcsúton a Puskás Ferenc akadémia sporthotelében és a helyi védettségű fecsúti vasútállomáson kapott helyet a cég,
  • Alcsútdobozon a helyi Habsburg-kastély parkjának területén lett helye a cégnek,
  • Óbarokon pedig a felszámolás során megvett, az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán lévő, korábban Szekér Csárda néven működő étterem és panzió került Mészároshoz. 

Ez utóbbival még biztos lesz dolga az új tulajdonosnak, a szállodarész ugyanis csak 40 százalékban van kész, és a többi helyen is szükség lehet felújításokra. A Szekér Csárdát 170 millió forintért hirdette meg anno a felszámoló, végül az online árverésen 151 millióért szerezte meg "egy rejtélyes licitáló". Nem ez az első cég, amit Mészáros felszámoláson vett, így került például a cégbirodalomba a Bakony Hús Kft. is.

Mészáros Lőrinc cégeinek amúgy elég jól ment tavaly, a közbeszerzéseken nagyokat nyerő és a többi cég nagy részét tulajdonló Mészáros és Mészáros Kft. tavaly kétszer annyi bevételt hozott, mint 2014-ben, Mészáros Lőrinc pedig összesen 3,5 milliárd forint osztalékot szedett ki a cégből, majdnem kétszer annyit, mint egy évvel korábban.