Kivonul tőlünk a Virginia dohány gyártója

2016.06.28. 11:26

Kivonul a nyíregyházi dohányfeldolgozó, az Universal Leaf Tobacco, írja a Mno.hu. Az általuk gyártott Virginia és Burley dohányokat azért megtartanák itt is, írta korábban a Napi.hu. A cégnek 52 állandó, és 150 szezonális dolgozója volt, még később dől, el hogy hogyan bocsátják el őket.

Az elmúlt 2-3 évben egyre rosszabbul ment a cégnek, kértek segítséget a kormánytól, nem kaptak, most várhatóan Olaszországba viszik a termeltetést és feldolgozást. Így Lázár János az utóbbi években kivételesen szerencsés ismerőse, Sánta János megint örülhet, mert az övé marad az egyetlen dohányfermentáló üzem az országban. 

Lázár János ismerőse a szerencse fia lett nemrég óta

Lázár János hódmezővásárhelyi "jó ismerősének", Sánta Jánosnak őrületes üzleti évei voltak mostanában. Először úgy néz ki, hogy írt egy törvényt, lényegében saját magára, aztán szétnyerték magukat trafikokkal a pályázaton, majd két és félszeresére növelte a kormány a hatósági áras hasznukat, aztán a gyerekek érdekében bezáratták a túl jól menő trafikokat úgy, hogy iskolák mellett azért mégiscsak lehessen cigit árulni, aztán az NGM adóstratégái hirtelen kitaláltak egy olyan egyszerű különadót, ami csak a versenytársakat bünteti. Majd kurtán-furcsán a nagykereskedelem is Sántáékhoz került.

A dohányfelvásárlás kapcsán a nyírségi dohánytermelőkkel valamilyen szinten kapcsolatban fog azért maradni még a kivonuló cég.