Bedőlhet a CBA északkeleti bástyája

DMOHA20150322005
2016.07.07. 07:11

Bajban van a CBA északkeleti régiós központja, a Palóc Kft., amely zsinórban harmadik évét zárta mínusszal. Ha a vonatkozó törvény miatt fel kell hagynia az élelmiszer-kiskereskedelemmel, akkor 80 boltjának a jövője kérdőjeleződik meg, írta a Figyelő.

A céget a vezetés értékelése szerint több külső feltétel, gyakorlatilag az elmúlt évek számos jogszabályi változása érintette hátrányosan, radikális lépésekre lesz szükség ahhoz, hogy a jelenlegi helyzetből kilábaljanak. A CBA lapunkkal közölte, a cég komoly lépéseket tesz a veszteség felszámolása érdekében.

Az ágazati törvény módosítása nyomán 2017. január 1. után kiskereskedő társaság nem árulhat élelmiszereket és napi fogyasztási cikkeket, ha két egymást követő évben a forgalma meghaladta a 15 milliárd forintot, és veszteséges vagy nullszaldós volt.

Az elsőként figyelembe vett két év pedig 2015 és 2016, ezekből kiindulva a Palóc Kft. veszélyben lehet. A hetilap hiába kérdezte a tavalyi gyászos eredményről és a tervekről a cég vezetőjét, Varga Sándorné elzárkózott a nyilatkozattól. A kötelező nyereségességi szabály társaságra gyakorolt hatásáról annyit árult el, hogy úton van a megoldás, de ennek mikéntjére még csak nem is utalt, írja a Figyelő.

(Borítókép: Mohai Balázs/MTI)