Méregdrága lakást kapott nagybátyjától Matolcsy fia

2016.07.19. 10:31

Matolcsy Ádám, Matolcsy György fia nagyon sokat köszönhet a nagybátyjának:

  • Szemerey Tamásnak. A 29 éves fiatalember kisvállalkozása először is vett egy bútorgyárat a nagybátyja által tulajdonolt banktól, a Növekedési Hitelbanktól kapott kölcsönből (amihez amúgy a pénzt a Magyar Nemzeti Bank adta NHP formájában),
  • aztán épített neki egy körpanorámás balatonfüredi nyaralót a Szemereyhez köthető ingatlanfejlesztő cég, a Raw Development.

Most pedig a Népszabadság arról ír, hogy 

Matolcsy Ádám egy olyan, 200 millió forintos lakásban lakik az Újlipótvárosban, amit Szemereyhez köthető cégek vettek meg és újítottak fel. 

A tetőtéri lakás a Gázművek korábbi iparépületéből átalakított Riverloft-Házban van. A lakást tavaly vásárolt meg az akkor még Szemerey és felesége tulajdonában lévő Kaláris-Haris Üzletház Kft., aminek azóta Szemerey sógornője a tulajdonosa. Ez a cég amúgy a Növekedési Hitelbanktól kapott egy 509 milliós hitelt egy másik ingatlanon lévő hitel törlesztésére, pont akkor, amikor megszerezte a lakást.

A 203 négyzetméteres, kétszintes lakást ezután a Raw Development vette kezelésbe, aminek a tulajdonosa egy korábban szintén Szemerey tulajdonában lévő cég, és ami az MNB alapítványaitól is több megbízást kapott . Szemerey Tamás több más érdekeltsége , többek között a New Wave Media és a Bankonzult Kft. is kapott drága megbízásokat a Pallas Athéné Alapítványoktól, felesége pedig a PADA alapítvány igazgatója. 

A lakás elvileg még mindig a Raw Development tulajdona, nem sokkal ezelőtt még a cég honlapján is szerepelt a referenciaanyagok között, Matolcsy Ádám pedig a Népszabadság forrásai szerint legalább egy éve használja sajátjaként. A jegybankelnök fia a lap megkeresésére csak annyit reagált, hogy a lakás nem az övé, neki az I. kerületben van ingatlana. Az egy 110 négyzetméteres, Parlamentre néző lakás a Budai Vár aljában, amit még 2010-ben írtak Matolcsy Ádám nevére.