Nem telik el nap Matolcsy-luxuslakás-biznisz nélkül

2016.07.20. 12:20

A 444 szerint a Bécsi kapunál, a Budai Vár egyik legexkluzívabb, műemléki és régészeti védettségű telkén építhet szállodást és luxuslakásokat Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének egyik közvetett érdekeltsége, amely a milliárdos közpénzszórásukról elhíresült jegybanki alapítványok környékén is elég sokszor feltűnt.

  • A projektet a Matolcsy-unokatesvér, Szemerey Tamás bankja, a Növekedési is Hitelbank finanszírozza, amely elég olcsón elég sok jegybanki forráshoz jutott
  • A beruházó Qut Kft.-t már eddig is az NHB pénzelte, az egy címre van bejelentve több más Szemerey-érdekeltséggel, a tulajdonos bejegyzési illetékét Szemerey egy másik cége fizette meg,  székházát egy Szemerey-cégtől kapja használatra, tulajai Szemerey kollégái voltak.
  • A kivitelező Raw Development Kft. tulajdonosát Szemerey alapította, kollégái, ismerősei vezetik, és itt is jókora összegek landoltak a jegybanki alapítványoktól.

Szemereyről egyébként pont a napokban derült ki, hogy méregdrága luxuslakást kapott tőle Matolcsy fia, és egy elég exkluzív nyaralót is felhúznak neki a Balatonnál. De Matolcsy Ádám Szemerey bankjától, az NHB-tól kapott hitelt akkor is, amikor éppen bútorgyárat vett magának.

Szemerey üzleti sikereiről és azok forrásáról itt írtunk részletesen.