Megvan a vevő Leisztinger szállodáira

2016.07.22. 08:39

Lezárult a tizennyolc magyarországi és három külföldi szállodát birtokló Hunguest Hotels Zrt. átvilágítása, amelynek végeztével Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnöke szerezheti meg a szállodaláncot Leisztinger Tamástól – írja a Magyar Idők alapján az MTI. A teljes adásvételi folyamat augusztus közepéig tarthat.

A lap úgy tudja, a szállodalánc az elmúlt másfél évben átstrukturált Konzum Nyrt. tőkealapja, a Konzum Pe Magántőkalapon keresztül kerülhet Jászai Gellért érdekeltségébe. Az átvilágítást a Dr. Kertész Ügyvédi Iroda végzi, amelynek tulajdonosa Kertész József Tamás, aki egy évtizede Jászai Gellért mellett dolgozik vezető jogtanácsosként. 

Jászai Gellért a 2010-es évek elején az ingatlanpiac egyik fenegyereke volt: az SCD Group nevű cégével hatalmas ingatlan- és turisztikai fejlesztéseket tervezett a Balaton körül, Jászainak pedig Budapesten is komoly ingatlanérdekeltségei voltak, övé volt például a Párizsi udvar és a Klotild-palota déli épülete is. Az SCD egy időben még a Zsolnay porcelángyárba is beszállt, 2012 környékén viszont szinte az összes érdekeltségétől megvált

A Magyar Idők információi szerint a Hunguest Hotels külföldi egységei – a montenegrói Sun Resort és az ausztriai Heiligenblut –, valamint a szegedi Hotel Forrás és a lillafüredi Hotel Palota Leisztinger Tamás tulajdonában maradhat.