220 új munkahely lesz Békéscsabán

2016.07.25. 15:56

A Mondi Békéscsaba Kft. 13 milliárd forintos beruházás keretében bővíti békéscsabai gyártótelepét, a most induló beruházás eredményeként 220 új munkahely jön létre - közölték a prémium márkás csomagolóanyagok gyártásával és nyomtatásával foglalkozó cég vezetői sajtótájékoztatón hétfőn, Békéscsabán.

A beruházáshoz, amely 2018-ra fejeződik be, a magyar kormány 1,8 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt.

A békéscsabai cég megvett a helyi önkormányzattól egy, a meglévő üzemével szomszédos, 20 ezer négyzetméteres telket, ahol a tervek szerint logisztikai központ, szociális blokk, irodaház, új üzemcsarnokok és raktárak épülnek. A felépülő üzemcsarnokokba, és a felújítandó üzemegységbe új technológiájú gépsorokat is beállítanak. A most 200 főt foglalkoztató cég ugyanakkor tárgyal a békéscsabai önkormányzattal a szomszédos, mintegy 10 ezer négyzetméteres telek felvásárlásáról is. Itt parkolókat építenének.

A Mondi cégcsoport több mint 30 országban megtalálható, 100 gyárában mintegy 25 ezer főt foglalkoztat. Magyarországon Békéscsaba mellett Szadán, Nyíregyházán és Kecskeméten vannak üzemei. A cég kettős jegyzésű vállalati struktúrával rendelkezik. A Mondi Limited elsődleges jegyzéssel a johannesburgi értéktőzsdén, a Mondi plc pedig - prémium jegyzéssel - a londoni értéktőzsdén szerepel.