Új kézben az egyik legnagyobb budapesti taxiscég

2016.08.03. 15:30

A Népszabadság értesülései szerint új tulajdonoshoz került az egyik legnagyobb fővárosi taxitársaság, a Budapest Taxi. A vevő pedig egyáltalán nem ismeretlen a budapesti taxis piacon: az egyik forrásuk szerint az új befektetői csoport egyik tagja a reptéri Zóna Taxiról ismertté vált Veres István.

A lap azt írja, a Budapest Taxi Kft.-ben több változás is történt az elmúlt időszakban. A tulajdonosi lánc legvégén feltűnt egy Kraft Invest Kft. nevű cég, amit Kis Tamás magánszemély birtokol. A lépcsőfokokat jelentő vállalkozások többségében viszont immár cégvezetőként lelhető fel, illetve a Budapest Taxi Kft. egyik ügyvezetői székét is elfoglalta Török Eszter, aki a szakmai körökben elterjedt információk és Facebook-bejegyzései szerint Veres István barátnője.

A Népszabadság úgy tudja, a Budapest Taxi korábbi tulajdonosa, Horváth Csaba bár teljes mértékben kiszállt a fuvarszervező vállalkozásból, a menedzsmentben elfoglalt pozícióit megtartja, azaz a BT másik ügyvezetőjeként tevékenykedik tovább. 

Veres István a lap kérdésére azt mondta, a Gamax-Pannon Work csoport a tulajdonos. Az üzletember szerint a csoport vezetője Homonnay Géza, aki a Green Taxit birtokló Externet Nyrt.-ben is érdekelt. A piacon ezt az újonnan formálódó taxis céget is Veres István érdekeltségi körébe sorolják.

Ezzel a Green Taxi és Budapest Taxi egy irányítás alá kerülhet, amivel egy közel 650 autóból álló flotta jön létre. Ezt azért lépik meg a tulajdonosok, mert így sikeresebben és hatékonyabban tudnak majd üzleti pályázati kiírásokon indulni. A két cég neve, a két márka viszont megmarad, azaz névegyesítés egyelőre nem lesz.