Az MSZP feljelenti Mengyi Rolandot

2016.08.04. 15:14

Az MSZP feljelentést tesz Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete, valamint hivatali vesztegetés és hivatali visszaélés büntette miatt - közölte Bárány Balázs, a szocialisták elnökségi tagja csütörtökön az MTI-vel.

Bárány azt mondta, a 168 Órában megjelent cikkből kiderül, hogy a Fidesz az "uniós pénzek 90 százalékát lenyúlná. Kilencven százalék villára, medencére, stadionra, Ibizára és morzsák csupán fizetésemelésre, nyugdíjemelésre, kórházra, iskolára és a leginkább rászorult honfitársaink jövőjére". Szerinte Mengyi Rolandnak azonnal le kell mondania minden pozíciójáról. Bárány Balázs közölte, az MSZP az ügyben az európai unió csalás elleni hivatalához is fordul.

Mengyi a hivatkozott cikk szerint uniós támogatási pénzek lenyúlásában vehetett részt, legalábbis ezt állítják róla az ügyben eddig meggyanúsított szereplők. A történet résztvevői azt mondják, a magát Voldermort nagyúrnak hívató Mengyi az elnyert támogatási összeg feléért, illetve később kilencven százalékáért intézte volna el, hogy nyerjenek jöjjenek ki a szociális szövetkezeteknek kiírt pályázaton.

A megvádolt képviselő nevében a Fidesz-frakció azóta közleményt adott ki, amely szerint Mengyi az ügyben nem érintett, csak visszaéltek a nevével a gyanúsítottak.