Új vezetést kapott a Posta

2016.08.12. 16:33

Miután lemondott a Posta vezetése, Szarka Zsolt elnök-vezérigazgató helyére Illés Zoltán érkezik, aki eddig OTP-nél volt bizalmi ember, írja az MTI. Ez az Illés nem azonos a heves exállamtitkárral, ő 2006-tól az OTP lakossági igazgatóságának vezetője volt, 2007-2014 között az OTP oroszországi leánybankjának igazgatósági tagja, 2012-2013-ban vezérigazgatója volt. Hivatalosan 2013-ban családi okok miatt hagyta ott az orosz bankvilágot, más hírek szerint a bank gyenge eredményeit nem tolerálták akkoriban tovább. 

Az igazgatóság tisztségükről lemondott tagjai (Békési Ákos, Bulyáki Iván, Kovács Zoltán, Lontai Dániel, Szarka Zsolt elnök, Szauer Tamás) helyére megtették igazgatósági tagoknak Illés Zoltánt, Kálmán Lászlót, Károlyi Lászlót, Majláth Zsolt Lászlót, Osztrogonácz Gábort és Szivek Norbertet.

Pénteken lemondott tisztségéről a Magyar Posta felügyelőbizottságának több tagja is, Lantos Csaba elnök, Szabó Levente és Szarvas Ferenc. A közgyűlés megválasztotta a felügyelőbizottság új tagjait Boros Eszter, Csoltkó Endréné és Kovács Mónika személyében.