Tovább lehet pályázni a fővárosi városnézőbuszos cégeknek

2016.08.17. 08:45

Kitolják a fővárosi városnézőbuszok kizárólagos üzemeltetésére benyújtható pályázat határidejét 11 nappal - derül ki a BKK keddi leveléből, amit egy a pályázaton induló olvasónknak küldött. 

A Bajzát Katalin szakterületi vezető által szignózott levél szerint azért van szükség a határidő meghosszabbítására, mert nagyszámú kiegészítő tájékoztatás iránti kérelem érkezett a BKK-hoz. Az új határidő szeptember 2-a 16:00. 

A főváros július végén írta ki a koncessziós pályázatot a városnéző buszok üzemeltetésére, eredetileg augusztus 22-ig lehetett volna pályázni. Az intézkedéssel a  jelenlegi négy helyett egy cég kezében összpontosítanák az üzletet, a  húszéves megbízásból eleve kizárják azokat a társaságokat, amelyeknek az utolsó három évben a városnéző szolgáltatásból származó nettó árbevételük nem éri el az 1,2 milliárd forintot.  

A tervet a piaci szereplőkön kívül a GVH is kifogásolta,  levelet írtak a Fővárosnak, amelyben azt tanácsolták, hogy a kizárólagos üzemeltetést biztosító modell helyett inkább a szabályozott, de többszereplős piac fenntartását célozzák meg, de a levél állítólag nem jutott el Tarlós Istvánhoz.