A reptéren tudták meg a Green Travel utasai, hogy nem mennek nyaralni

2016.08.21. 19:56 Módosítva: 2016.08.21. 21:53

„A mai napon a Green Travel nem utaztatta ki az utasait Észak-Ciprusra , akik kimentek ugyan a reptérre, de ott közölték velük, hogy a gép nem fog indulni, nem viszik őket nyaralni, majd talán kedden. Sajnálatos módon azok is hoppon maradtak, akik a Green Travelnél fizettek be egy ma induló törökországi utazásra, mert őket sem vitték el, mindenkit hazaküldtek" – írta egy olvasónk.

A Green Travel a Turizmusonline.hu-nak küldött közleményben megerősítette, hogy az utasok a repülőtéren tudták meg, hogy nem utazhatnak, mert a Green Travelnek meg kellett szüntetnie az együttműködését az észak-ciprusi partnerével. A cég közleménye szerint Észak-Ciprus helyett felajánlották a hoppon maradt utasoknak, hogy Törökországba utazhatnak egy 5 csillagos szállodába, és ha ez nem felel meg nekik, akkor visszakaphatják a pénzüket.

A közlemény szerint a kint tartózkodó utasaikat még hazahozták, de többet „Antalya-Ercan vonatkozásban utasokat már nem szállítanak". A közlemény szerint az Antalyába közlekedő reggeli járatuk megérkezett és utána a menetrend szerint fel is szállt.

„Cégünk semmilyen likviditási problémával nem áll szemben. Működésünk zavartalan. Köszönjük megértéseteket és türelmeteket További információkkal hamarosan jelentkezünk" – írták. A lap az iroda ügyvezetőjétől megtudta, hogy azért nem volt érdemes elindítani a járatot, mert az utasok fele a török riviérára utazott, így elesett az iroda az észak-ciprusi állami támogatástól.

A Green Travel kérdéseinkre válaszolva azt írta, hogy a reptéren tájékoztatták a vasárnapi utazásra érkező 163 embert a kialakult helyzetről és az alternatív lehetőségekről. Azt írták, hogy csak szombaton késő délután szereztek tudomást azokról az információkról, amik miatt lépni kellett, augusztus 20. pedig ünnepnap, így partnereiket és utasaikat sem tudták akkor elérni. A járatot üzemeltető észak-ciprusi partnerükkel „üzletpolitikai okokból, illetve az utasok maradéktalan kiszolgálása érdekében" bontottak szerződést.

Azt írták, hogy az alternatív lehetőséggel élőknek is visszafizetik a teljes részvételi díjuk 30 százalékát, a többieknek pedig a teljes pénzüket. Vasárnap este 21 óráig az utasok négyötöde elfogadta a felajánlott opciókat.