Devizahitel miatt adták el Mészáros Lőrincnek a balatonalmádi Ramada hotelt

2016.08.23. 08:03

A Turizmus.com kérdésére Wossala György, a balatonalmádi Aurorát megvásárló, majd felújítás után 2005-től Ramadaként üzemeltető üzletember megerősítette, hogy Mészáros Lőrinc cége vette meg Ramada Aurora Hotel and Resort épületét, és azt is elárulta a lapnak, hogy a szállodát azért adta el, mert mérlegelte a még fennálló fizetési kötelezettségeket, és ez alapján feladta a svájci frank alapú hitellel folytatott harcot (az nem derül ki a cikkből, hogy forintosított hitelről van-e szó, de eredetileg mindenképpen devizahitel volt).

A hitelező Erste Bank 2010-ben érvényesítette jelzálogjogát, ekkor vették birtokba a Ramadát. Wossala György és üzleti partnerei 2015-ben előbb lízingszerződéssel, majd adásvételi szerződéssel váltak ismét a szálloda tulajaivá.

12752n
Fotó: Ramadabalaton.hu

Hétfőn írtunk róla, hogy miután a négycsillagos Ramada Hotel and Resort működtetését az Event-Immo Kft. átvette az eddigi üzemeltetést végző Aurora Hotels Kft.-től, a Mészáros tulajdonában levő R-Kord Kft. a hotel épületét is megvette. Mészáros az üzemeltetési és tulajdoni jogot Wossala György családjától és két kínai partnerétől, Xu Ruitől és Xu Zhenquingtől szerezte meg. Azt nem lehet tudni, hogy ezért mennyit fizetett.