Kiderült, milyen munkára fizet napi 87 ezer forintot az NGM

B  OB20160104018
2016.08.23. 12:50

Hétfőn írtunk arról, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a közzétett listája szerint az elmúlt hónapokban négy olyan szerződést kötött, amelynek az összege túllépte az 5 millió forintot. Ezek között pedig volt egy rejtélyes tanácsadói szerződés, amelynek alapján valakinek három havi munkára 8 millió forintot fizettek ki, vagyis napi 87 ezer forintot, ha a hétvégéket is beleszámoljuk. Az NGM most a Napi.hu-nak közölte, hogy miért fizetett ennyit:

egy bizonyos Kozma András elemezte ennyi pénzért az önkormányzatok számlavezetéseit,

majd összefoglaló jelentést is készített az önkormányzatok állalmi szerepvállalással megvalósuló számlavezetésének lehetséges alternatíváiról és feltételeiről. Az NGM azt is közölte, hogy Kozma a feladatokat a szerződésnek megfelelően, határidőre el is látta. 

Az is kiderült hétfőn, hogy az Echo Tv 6,8 millió forintot kap egy magazinműsor készítéséért az NGM-től. A minisztérium most elárulta, hogy a "Jó szakma, biztos jövő" című magazinműsorról van szó, amellyel a szakképzést akarja népszerűsíteni és a hiányszakmákat akarja bemutatni a kormány. Az NGM válaszai szerint a műsor 12 darab, egyenként 23 perces adásból állt, amelyeket kétszer ismételtek, vagyis a műsor egy adása bruttó 570 ezer forintba került.