3,5 milliárdért építik újjá a lovardát a Várban

2016.08.24. 16:05

Az EU-s közbeszerzési értesítő legfrissebb számában megjelent eredménytájékoztató szerint - amelyet az Átlátszó szúrt ki - 3,5 milliárd forintért épül újjá a királyi lovarda a Várban. 

A a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. augusztus 15-én kötött szerződést a kivitelezőkkel, a West Bau Hungária Kft.-vel és a Laki Épületszobrász Zrt.-vel. A létesítményre pontosan nettó 3,479 milliárd forintot szánnak, a Csikós udvarban fog felépülni és alapterülete 1912 négyzetméter lesz. A Nemzeti Hauszmann terv keretében készülő beruházást teljes egészében a költségvetésből finanszírozza az állam, a munkálatok előreláthatólag 400 napig, vagyis kicsit több mint egy évig fognak tartani.

A nyílt közbeszerzésre az eredménytájékoztató szerint összesen négyen tettek ajánlatot, de a megrendelő Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. csak a két nyertes nevét hozta nyilvánosságra. A győri West Bau Kft építi többek között a Nemzeti Lovardát is 2,5 milliárd forintért, a dunakeszi iskolát 3 milliárdért, de a fertődi kastély felújításánál, a Várkert Bazár rekonstrukciójánál és a stadionépítéseknél is találkozhattunk a nevével. 

A Laki Épületszobrász Zrt. az Átlátszó cikke szerint korábban részt vett a Keleti Pályaudvar Lotz Csarnokának, a Vígszínház, a Szépművészeti Múzeum és a keszthelyi Festetics-kastély felújításában is, legutóbb pedig a Fekete György-féle Magyar Művészeti Akadémia bízta meg őket a Hild-villa rekonstrukciójával 824 millió forintért.