Újabb civilizációs lépés: lesz reptéri hotel Ferihegyen

2016.09.07. 15:57

Megkezdődött Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező reptéri szállodájának építése a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A 145 szobás, konferenciatermekkel tervezett Ibis Styles Budapest Airport Hotel várhatóan másfél év múlva fogad majd vendégeket – közölte a Budapest Airport. 

A szálloda a 2. Terminál előtti külső parkoló helyszínén épül fel. A terepmunkákat és a szükséges infrastruktúra kiépítését a Budapest Airport már hónapokkal ezelőtt elkezdte, a napokban pedig elindultak a szálloda építési munkálatai, amelyeket a Market Építő végez.

Az új szálloda különlegessége, hogy közvetlen, fedett gyalogos folyosó köti majd össze a 2. Terminállal, tehát az utasok egyszerűen átsétálhatnak a hotelből a repülőtérre. A szálloda üzemeltetését a fejlesztők, a Budapest Airport és a WING Zrt. az Accor csoporthoz tartozó ibis Styles hotelláncra bízták.

A tervek szerint az 5 200 négyzetméteres, ötszintes, átriumos szállodában összesen 145 szobát alakítanak ki, emellett több konferencia-terem is lesz.  A hotelben étterem és egy lobby bár is lesz, és ezek a tervek szerint alkalmasak lesznek arra, hogy egyszerre szolgálják ki a szállóvendégek igényeit és a repülőtérről érkező külső vendégeket is.