Nem értettek a szép szóból, ezért erővel zárnak be egy patikát Budapesten

2016.09.14. 17:46

A működési engedélyének visszavonásáról szóló határozat kézhezvétele után nem zárt be a Lánchíd Gyógyszertár - írta közleményében Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYI). A szervezet igazgatója ezért utasította az Országos Tisztifőgyógyszerészt, hogy intézkedjen a helyszínen a patika bezárásáról. 

Ha a patika holnap sem zár be, akkor az OGYI értesíti a NAV-ot, ha ezután is folytatják a jogosulatlan gyógyszerforgalmazást, akkor a rendőrséghez fordul a szervezet. 

Tegnap írtuk meg a Magyar Idők alapján, hogy vényköteles gyógyszerek tiltott exportja miatt az OGYI bezárat egy budapesti patikát. 

A lap információi szerint a hatóság szakértői a Lánchíd gyógyszertár tevékenységét 2014. január 1-jéig visszamenőleg vizsgálva fedezték fel, hogy többféle gyógyszert is kiadtak nagy mennyiségben, külföldi megrendelőlapra. Összességében 150 millió forint értékben több ezer doboz pszichotróp hatóanyagú, illetve heparinkészítmény, valamint egyéb drága gyógyszer szerepelt a megrendelőlapokon, majd került nagy valószínűséggel Nyugat-Európába.