Kipakolhatnak végre a becsődölt koreai szállítmányozó hajói

2016-09-21T024447Z 107624574 S1BEUCMPJZAB RTRMADP 3 HANJIN-SHIPP
2016.09.23. 16:53

Már elegendő pénzeszköz áll a csődeljárás alatt álló dél-koreai szállítmányozó, a Hanjin rendelkezésére ahhoz, hogy kirakodhassanak a teherhajói, amelyek hetek óta vesztegelnek a világ különféle kikötőinek bejáratánál -írja az MTI a dél-koreai kormány pénzügyminiszter-helyettesének pénteki bejelentése alapján.

A tájékoztatás szerint a Hanjin főrészvényese, a Korean Air beleegyezett, hogy a csődben lévő szállítmányozó rendelkezésére bocsát egy átszámítva 54 millió dolláros (14,8 milliárd forint) hitelt, az elegendő a kikötői díjak kiegyenlítéséhez.

Ez azt jelenti, hogy a világ hetedik legnagyobb tengeri szállítmányozási vállalatának hajói kirakodhatják azt a 14 milliárd dollár értékű árut, amellyel a fedélzetükön hetek óta vesztegelnek a világ kikötőinél, többek között az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Japánban, Szingapúrban, Mexikóban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Olaszországban, Belgiumban és Dél-Korea legnagyobb kikötőjében is. A patthelyzet összesen több tucat teherhajót sújtott, ezeken összesen több mint 1200 ember teljesít szolgálatot.