Megint uniós pénzekkel gazdálkodhat Voldemort

2016.09.28. 12:38

Bár Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ellen uniós pénzekkel való visszaélés miatt nyomoznak, úgy néz ki, a magát állítólag Voldemortnak hívató képviselő megint uniós pénzeket menedzselhet. Az Atv.hu azt írja, hogy Mengyi azt a konzorciumot irányítja, amely kilenc taktaközi település útjainak a felújítását végzi és felügyeli, persze EU-s pénzekből.

Amikor az ATV híradójának stábja arról kérdezte a képviselőt, nem hátráltatja-e ebben a feladatában, hogy uniós projektek segítségéért állítólag százmilliós kenőpénzeket kért, ami miatt pedig eljárás zajlik ellene, Mengyi azt mondta:

Összefüggés nincsen, Ön bizonyára tudja, hogy van ez a folyamatban levő ügyem, amelyben magam kértem a mentelmi jogom felfüggesztését a nevem tisztázása érdekében, viszont ennek ellenére, vagy éppen ezért a térségben a feladatokat ugyanúgy meg kell oldani.

A taktaközi polgármesterek pedig azt mondták az ATV-nek, hogy ők bíznak Mengyiben, aki mindig jön, ha hívják, és hírére nem vet árnyékot az ellene indított eljárás. Az Indexnek nyilatkozó polgármesterek kicsit más képet festettek a Borsod megyei politikusról. 

Az ATV az ügyéről is szerette volna kérdezni Mengyi Rolandot, ám a képviselő erről nem akart nyilatkozni.