Távozik az állami rezsiholding vezére

2016.10.03. 17:19

Távozott az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató éléről közös megegyezéssel október 1-jével Horváth Péter János, az elnök-vezérigazgató utódlásáról a közeljövőben születik döntés - tájékoztatta a közműszolgáltató hétfőn az MTI-t.

2015-ben Horváth Péter János irányításával hozták létre az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-t, távozásával valamennyi, a társaságcsoportban betöltött pozíciójáról lemondott.

Az ENKSZ az a szervezet, amelyet az állami MVM mellett hoztak létre a Miniszterelnökség és Németh Lászlóné irányítása alatt, és amelybe a lakossági gáz-, áram- és távhőfogyasztókat szeretnék összegyűjteni, egyelőre a gázfogyasztókig jutottak.

Csakhogy idő közben a kormány belső hatalmi viszonyainak átrendeződésével az ENKSZ-t is berakták a fejlesztési minisztérium alá, amely hagyományosan az energetikai témákért felel, és ahol már korábban is fájlalták, hogy a Miniszterelnökség az MVM melletti energiacéget épít. Szakértők szerint az ENKSZ felügyeletének átadása a párhuzamosságok felszámolásának első jeleként is értelmezhető.