Újra ismerős cégekkel dolgoztat az MNB-alapítvány

2016.10.10. 14:45

Bevált cégekkel szerződik az MNB alapítványa a várbéli Lónyay-Hatvany luxusvilla átépítésére: a Matolcsy-rokonság által alapított (de már nem az ő tulajdonukban álló) RAW Developmenté a projektmenedzsment, az Eiffel Palace-bizniszhez kötődő DVM Design pedig műszaki ellenőrizni fog – írja az Átlátszó.

A tényfeltáró portál emlékeztet rá: a RAW Development Kft. Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám panorámás nyaralónak látszó balatonfüredi gazdasági melléképülete kivitelezőjeként vált ismertté, amely felújította azt a tetőtéri luxus-loftlakást is, amelyet sajtóhírek szerint szintén Matolcsy Ádám használ.

Most a cég elnyerte a jegybank Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa közbeszerzését az I. kerületi Lónyay-Hatvany villa kivitelezésének projektmenedzsmenti munkáit. Az épületet a banki alapítvány 3,4 milliárd forintért vette 2014-ben.

A 2014-ben alapított RAW Developmentben az idén augusztusig tulajdonos cég (Lakásépító T.2. Invest) 2013-ig közvetve Szeremey Tamás, Matolcsy György unokatestvére résztulajdona volt. Utána Szeremeyhez egyéb cégekben kapcsoló magánszemélyeké lett, és pár hete vette át az eddigi ügyvezető érdekeltsége.

A villa kivitelezésének műszaki ellenőrzését a DVM Desing Kft. végezheti, amelynek két tulajdonosa is ügyvezető az Eiffel Palace Kft.-ben. Ettől a cégtől vette meg az MNB nettó 45,3 millió euróért 2014-ben az Eiffel Palace irodaházat. A DVM Design testvércége, a DVM Costruction több mint 400 millió forintért alakíthat ki „exkluzív teret” az irodaház hetedik emeletén, immár jegybanki megrendelésre – írja az Átlátszó.