Megy a durvulás a Zsolnaynál

2016.10.11. 16:23

A pécsi önkormányzat 118 dolgozót riasztott el a Zsolnaytól, illetve csábított át a hozzájuk kötődő Ledina Kft.-be. Emellett a „Zsolnay” márkanevet is meg akarták szerezni, egyelőre sikertelenül. Minderről itt olvashat bővebben.   

Az átcsábított dolgozóknak segítettek kilépni, plusz elvileg megígérték nekik, hogy az esetleges munkaügyi bírságaikat átvállalja a pécsi önkormányzat. Aztán a Pécsistop információi szerint a ledinások bejelentették, hogy a pécsi önkormányzat semmit nem vállal át a bírságokból, majd ők megoldják ismeretlen pénzből.

Azt is hozzátették, hogy azt a dolgozójukat feljelentik, aki nyilvánosan bejelentette, hogy átverve érzi magát, és vissza akart menni a Zsolnayhoz. Most attól tarthatnak, hogy még több ember tehet hasonlóan; öten ugyanis visszamentek az alap Zsolnayhoz, a többiek mondjuk a Ledinánál hónapok óta munka nélkül kapnak fizetést, a cég ugyanis Zsolnay porcelánt biztosan nem gyárthat.

A már mindkét oldalról beperelt munkavállaló nyílt levelet írt most, szerinte Páva Zsolt polgármestertől külön levelet kapott a kilépésnél, hogy mindenben számíthatnak majd rá a kilépők, ehelyett becsapták őket Pécs város nevében.