Otthonról is becsekkolhatjuk majd a csomagjainkat

2016.10.11. 14:20

A Londonban és szűkebb agglomerációjában (az  M25-ös körgyűrűn belül) élőknek a British Airways bevezeti az otthoni becsekkolás lehetőségét, írja az Evening Standard. Az egész azon a problémán segítene, hogy ne kelljen a forgalmas reptereken sokáig és kényelmetlenül szerencsétlenkedni a csomagokkal.

Egy appon keresztül kell majd lefoglalni egy időpontra a szolgáltatást, ami után kimegy egy, a reptér által megbízott csapat, akik lemérik, ellenőrzik és kezelik a csomagot, aztán be is viszik és felteszik a repülőre. Annyi extrával, hogy a röntgenes ellenőrzés a reptéri gépekkel történik majd ezután is. A csomagot aztán ugyanúgy kell majd felvennie az utasnak a célállomáson, ahogy eddig.

Indulás előtt legalább hét órával kell lerendezni egy ügyet, 20 és 40 font (6800-13500 forint) közötti extra díjért. A hírek szerint másfél év alatt, 7 millió fontból (2,4 milliárd forintból) fejlesztették ki a szolgáltatást, amit elég nagy durranásnak szánnak. Az online személyes becsekkolással kombinálva ez azt jelentheti majd, hogy a szolgáltatásra előfizetők a reptérre érkezve egyenesen mehetnek a biztonsági ellenőrzésre.