Víz után most pálinkát hív vissza a Tesco

2016.11.02. 13:49 Módosítva: 2016.11.03. 10:35

Nem sokkal azután, hogy egy ásványvizet voltak kénytelenek visszahívni, és a kölesgolyóiról is kiderült, hogy mérgező, a magyar ember életének újabb elengedhetetlen kellékével kapcsolatban merültek fel problémák a Tescónál. 

A gyártó szerint lejáratókampány folyik

 A visszahívás kapcsán közleményt adott ki a pálinka gyártója, a Panyolai Zrt. is. Szerintük "a pálinka minősége megfelelő, a termék körüli negatív megnyilvánulással vélhetően a Panyolai Szilvórium Zrt. lejáratása a cél."

A cég azt írja, hogy a visszahívást megelőző NÉBIH-ellenőrzés kizárólag szubjektív (mérésekkel nem alátámasztott) érzékszervi vizsgálatot takart, amelyre hivatkozva kezdeményezte a hatóság az adott gyártási tételre vonatkozó termékvisszahívást. Az ellenminta laboratóriumi elemzéssel teljessé tett vizsgálata viszont azt  igazolta, hogy a termék minősége megfelelő, egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz.  A visszahívást túlzottnak minősítették az érintett kereskedelmi és hatósági felek is.

Egész pontosan a Panyolai Zrt. szatmári ágyas szilvapálinkájáról van szó, azon belül is a félliteres, 05/08/2016 termékazonosító kóddal ellátott darabokról. A más termékazonosító kóddal rendelkező szatmári szilvapálinkára nem vonatkozik a visszahívás.

szilva

A Tesco arra kéri a vásárlókat, hogy a pálinkát vigyék vissza bármelyik boltjába. Az árát blokk nélkül is visszaadják.

A visszahívott termék pontos paraméterei:

Termék: SZATM.ÁGYAS SZILVAPÁL.0,5L
TPN: 120183591
EAN: 5999881672329
Tételazonosító: 05/08/2016
Szállító: PANYOLAI SZILVÓRIUM ZRT.