Félmillió forinttal vesztegették meg a korrupt NAV-os osztályvezetőt

2016.11.04. 10:15 Módosítva: 2016.11.04. 10:22

A NAV egyik osztályvezetője egyes cégekről adótitoknak minősülő adatokat adott ki több mint félmillió forint kenőpénzért cserébe, ellene és két társa ellen eljárás indult - közölte Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel.

A NAV egyik megyei adóigazgatóságán a végrehajtási osztály vezetőjeként dolgozó férfi elleni nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indították. A megalapozott gyanú szerint a férfi összesen több mint félmillió forint ellenében vállalta, hogy két társa által megjelölt cégekről adótitoknak minősülő adatokat szolgáltat ki, és közreműködik abban, hogy a cégekkel szembeni adóvégrehajtási eljárás eredménytelenül záruljon, így az adótartozást végül töröljék.

A KNYF október 26-án - egy pénzátvétel után - elfogta az osztályvezetőt, akit vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgattak ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. A gyanúsított két társát is kihallgatták ugyanazon a napon. A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmények elkövetését, szabadlábon védekeznek.