Kivonul Magyarországról a Marks & Spencer

2016.11.08. 09:10

Többek között Magyarországon is bezárja boltjait a Marks & Spencer a multinacionális cég új üzleti terve értelmében – írja az Independent. Az üzletlánc 60 boltot zár a következő öt évben, így kivonul Magyarország mellett Belgiumból, Litvániából és Észtországból, és 10 boltot zár be Franciaországban és Kínában. Mindez összesen 2100 munkahelyet érint.

A Kreativ.hu azt írja, hogy mind a hat magyarországi üzletet érinti a kivonulás, és 129 magyar munkavállalónak szűnik így meg a munkahelye. A közleményből az is kiderül, hogy melyik hat üzletről van szó, ezek az Alleeban, az Arenában, a Duna Plazában, a Mammutban, a Váci utca 27. alatt és West Endben vannak.

Jonathan Glenister, a Marks & Spencer Európáért, Kínáért és Indiáért felelős regionális igazgatója azt mondta, hogy részletesen kielemezték a cég eredményeit, és ez alapján úgy döntöttek, hogy az elmúlt három év teljesítménye alapján nem tudják folytatni Magyarországon a kereskedelmet.

A cég vezérigazgató, Steve Rowe azért jelentette a leépítést, mert kiderült, hogy a cég profitja 88 százalékkal zuhant március és szeptember között.

A ruhaboltok bezárásával párhuzamosan 200 élelmiszerboltot terveznek nyitni az Egyesült Királyságban. A gyenge eredményt a cégnél azzal magyarázzák, hogy a fiatalok már nem tartják elég menőnek a Marks & Spencer termékeit, és máshol vásárolnak.