Már nem körözi az Interpol Hernádi Zsoltot

2016.11.18. 19:01 Módosítva: 2016.11.18. 20:00

Véglegesen lekerült az Interpol körözési listájáról Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója november 8-án. A nem hivatalos magyarázat szerint a szervezet azért döntött így, mert a magyar hatóságok már nyomoztak ellene a horvát vádakkal kapcsolatban – írja az MTI.

A horvát belügyminisztérium a Vecernji List nevű horvát napilappal közölte, a döntést november 6-án hozták Baliban, amit két nappal később az Interpol végrehajtó bizottsága erősített meg. A lap arra nem tért ki, hogy a döntést pontosan mivel indokolta az Interpol.

A Mol üdvözölte az Interpol döntését, amely alapos vizsgálatot követően véglegesen törölte a Hernádi Zsolt ellen kiadott elfogatóparancsot. Elmondásuk szerint ez megerősíti azt amit az ügyben végig közöltek, azaz hogy a horvát részről érkező támadások politikai indíttatásúak.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a horvát ügyészség azzal vádolta Hernádi Zsoltot, hogy cége 2011-ben 10 millió eurós kenőpénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek, amiért cserébe a Mol irányítói jogokat szerzett az INA horvát olajipari cég felett. Ekkor a magyar ügyészség nyomozott is az ügyben, ennek azonban itthon nem lett következménye.