Amerikai gyarmatosítás Tatabányán

2016.11.23. 12:12

Újabb csapást mértek a magyar függetlenségre az amerikai imperialisták, akik ismét nagytőkés érdekeiket kielégítve marcangolják a magyar nemzettestet. 

Ugyanis az amerikai Becton Dickinson orvostechnológiai vállalat 34 milliárd forintos beruházással bővíti tatabányai üzemét, amelyhez a kormány 2,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ezzel a bővítéssel a vállalat 219 új, magas hozzáadott értéket képviselő munkahelyet is létrehoz.

Szijjártó szerint egyébként az Egyesült Államok és Magyarország gazdasági együttműködése "minden vitán felülállóan" sikertörténet, az Egyesült Államok a második legfontosabb beruházó Magyarországon, ennek köszönhetően az unión kívüli első számú exportpiaca is lett az országnak. A beruházás mutatja, hogy az amerikai tőke továbbra is bízik Magyarországban - jelentette ki.

Ezzel feltételezhetően arra utalt, hogy az amerikai nagytőke láncos kutyájává tette Magyarországot, és éjt nappallá téve zsákmányolja ki a keményen dolgozó magyar kisembereket.

Vecsernyés Csaba, a Becton Dickinson Hungary Kft. igazgatója elmondta, a beruházással az előre tölthető fecskendőket és műanyag biztonsági eszközöket gyártó üzem kapacitását bővítik újabb gyártósorokkal. A megvalósítás várhatóan 3 évet vesz igénybe, a tervezés folyik, a konkrét munkálatokat 8-10 hónap múlva kezdhetik meg. A vállalat 2007 óta összesen 250 millió dollárt költött a termelés beindítására és tevékenysége bővítésére. Mára 700 munkavállalót foglalkoztat a cég Tatabányán.