Ez is a migránsok miatt van

2016.12.13. 09:22

Októberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 20 százalékkal emelkedett, a belföldieké 6,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi szinthez képest - derül ki aKSH legfrissebb adataiból. A szálláshelyek forgalma 15 százalékkal nőtt. A külföldi vendégekre vonatkozó adatot az magyarázza, hogy 2015 októberében a menekültválság miatt kevesebb külföldi látogatott Magyarországra összességében.

Részletesebben azt lehet még tudni, hogy:

  • A külföldi vendégek száma 19, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 20 százalékkal (1 millió 182 ezerre) nőtt. Több mint ötödével nőtt a forgalom Dél-Alföldön (+37 százalék), Közép-Dunántúlon (+26 százalék), Észak-Magyarországon (+26 százalék), Nyugat- (+23 százalék) és Dél-Dunántúlon (+22 százalék).
  • A legfontosabb küldő országok közül Németország, Egyesült Királyság, Csehország, Ausztria, Olaszország és Oroszország esetében 10–34 százalék közötti mértékben nőtt a vendégéjszakában mért vendégforgalom. 
  • A belföldi vendégek száma 3,6, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 6,1 százalékkal (948 ezerre) csökkent. A belföldivendég-éjszakák alapján mért forgalom – a Budapest–Közép-Duna-vidék régió kivételével – mindegyik turisztikai régióban visszaesett, főként Észak-Magyarországon és Dél-Dunántúlon.