Tárt karokkal várja a BME üzleti karát az ELTE

2016.12.13. 12:25

Az ELTE támogatja az EMMI kezdeményezését, hogy az intézménybe integrálják a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdaság- és társadalomtudományi karát jövő augusztustól - erről tájékoztatta az ELTE szenátusa az MTI-t. 

A közlemény szerint az ELTE legfőbb döntéshozó szerve hétfői ülésén 36 igen szavazattal 6 tartózkodás mellett úgy határozott, támogatja a fenntartó kezdeményezését, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdaság- és társadalomtudományi kara a gazdaságtudományi,  társadalom- és bölcsészettudományi szakokkal együtt, 2017. augusztus 1-jével az ELTE-be integrálódjon.

A döntés értelmében az ELTE gazdaságtudományi és gazdálkodástudományi kara a közalkalmazotti és hallgatói jogviszonyokat illetően a BME jogutódja lesz.  

A szenátus azt írta, az ELTE november 29-én kapott hivatalos tájékoztatást arról, hogy a BME gazdasági kara nem lát már reményt arra, hogy a BME keretein belül folytassa a munkáját, ezért kezdeményezte a fenntartónál áthelyezését az ELTE-re. 

Először október végén írtunk arról, hogy a BME elveszítheti a gazdasági karát, aminek részben a kar és az egyetem vezetése közötti konfliktus az oka, részben pedig az, hogy az ELTE nagyon jól járna a nagy bevételt hozó kar integrálásával. Az Emmi oktatásért felelős államtitkársága december 5-én kezdeményezte, hogy a kar 2017. augusztus 1-jétől az ELTE részeként működjön tovább.