Ezek Budapest legdrágább utcái

2016.12.14. 11:41

Visszaesőben van Buda és a II. kerület, feljövőben a belváros és az V. kerület, legalábbis ha azt nézzük, hogy hol a legdrágábbak a lakóingatlanok a fővárosban – derült ki az ingatlan.com elemzéséből.

A cég szerint míg 2006 és 2014 között jellemzően a budai kerületben hirdették meg a legdrágább házakat, addig az utóbbi egy-két évben a belvárosi luxuslakások  már a II. kerületi villákat is túlszárnyalják az ár tekintetében. 

És az is elemzés arra is választ ad, hogy melyek Budapest legdrágább utcái:

  • Az V. kerületben a Vörösmarty téri, az Apáczai Csere János utcai, a Kossuth Lajos utcai és a Galamb utcai lakásokat hirdették a legmagasabb áron.
  • A II. kerület renoméját a rózsadombi Barlang utca próbálta védeni, 
  • de felkerült a legdrágább helyek listájára a III. kerületi Remetehegyi út, amely a Bécsi úttal párhuzamosan, a Szent Margit kórház fölött húzódik a hegyoldalban.

Ha azt nézzük, hogy az elmúlt tíz évben melyek voltak a legdrágább helyek, akkor az V. kerületben szintén a Vörösmarty tér, illetve a Dorottya utca számít kiemelkedőnek. Budáról az I. kerületi Orom utca, a II. kerületi Józsefhegyi utca kifejezetten drága, de a városi Duna-parti lakások közül is sokat hirdetnek borsos áron, például a Lechner Ödön fasor és a Marina Sétány lakásai is a legdrágábbak közé sorolhatók.

Az V. kerület népszerűségét az elemzés több tényezővel magyarázta. Az utóbbi években eleve felértékelődtek a központhoz közelebb lévő lakóingatlanok, emellett a befektetési célú lakásvásárlások és a lakáshotelek terepe lett a kerület, amely a külföldi befektetők számára is fókusztérséget jelent.