Hamarosan beindul a gyöngyöshalászi gyár

2016.12.27. 08:13

Az Apollo Tyres gyöngyöshalászi abroncsgyára 2017 elején kezdheti meg a termelést, a 475 millió eurós beruházás a terveknek megfelelően halad, ez jelenleg az egyik legnagyobb ilyen jellegű projekt Magyarországon - írja az MTI.

A termelés beindítására nagy erőkkel készülnek, a cég már most több mint 300 magasan képzett mérnököt, technikust és abroncsgyártó szakembert alkalmaz. A munkatársak egy különleges képzésben is részt vettek, 10 hetes szakmai gyakorlaton vettek részt Indiában és Hollandiában, az Apollo Tyres ottani gyáraiban az elmúlt egy év során.

Az Apollo Tyres részt vesz a duális képzésben is: egy gyöngyösi és egy hevesi középiskolával, valamint a Miskolci Egyetemmel működik együtt annak érdekében, hogy kinevelje a gumiipari szakemberek következő generációját. Az első középiskolai osztályok ebben a tanévben indultak el.

A cég a 975 új munkahelyet teremtő első európai zöldmezős beruházáshoz összesen 95,7 millió eurót kapott közvetlen támogatás, foglalkoztatási támogatás és adókedvezmény formájában. Az Appolo Tyres 2014-ben 16 milliárd forintos támogatást kapott a kormánytól, ami benne van a 2004 óta kiosztott tíz legnagyobb egyedi Kormánydöntéssel (EKD) nyújtott támogatás között.