Kína beígért Trumpnak egymillió munkahelyet

2017.01.10. 11:13

Elég durva ajánlattal kínálta meg az Alibabát vezető Jack Ma Dunald Trumpot a hétfői találkozójukon, írja a Reuters. Eszerint a kommunista  pártban erős hatalommal bíró Ma egymillió új amerikai munkahelyet ígért Trumpnak öt éven belül. 

Pontosabban azt ígérte, hogy egymillió amerikai kisvállalkozást fognak bevenni az Alibaba nevű, óriási online kereskedelmi platformra. Így ha minden bevett cég létrehoz egy még egy munkahelyet, ki is jön a becélzott szám. Nem árt egyébként emlékezni, hogy Orbán Viktor is egymillió munkahelyet ígért, csak Magyarországra, és tíz év alatt. 

Trumpék mindenesetre a Trump-toronyban tartott megbeszélésükön nagyon jól érezhették magukat, Ma szerint a jövendőbeli elnök

nagyon okos

és "nyitott", a megdicsért vállalkozó szerint viszont "nagyszerű találkozó volt" és majd nagyszerű dolgokat fognak együtt csinálni. Arról nem volt hír, hogy beszéltek-e az Alibaba könyvelési megoldásai miatt zajló amerikai felügyeleti vizsgálatról. Vagy arról, hogy Trump azt a kiugróan támadott Jay Claytont szeretné a felügyelet (SEC) élére, aki többek közt nemrég például épp az Alibaba tőzsdei bevezetésénél bábáskodott.