Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Nem kapott Erzsébet-utalványt, aki év végén ment nyugdíjba

2017.01.11. 08:48

Nem kaptak a kormány karácsonyi ajándékából a friss nyugdíjasok - írja a Magyar Nemzet. A lap egyik olvasója, egy november folyamán nyugdíjba vonult pedagógus miután még mindig érkezett meg az utalványa, telefonon érdeklődött annak hollétéről. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál azt a tájékoztatást kapta, október végi összesítéssel dolgoztak, így

azoknak nem is küldtek utalványt, akik november 1-je után vonultak nyugdíjba.

Azt a tájékoztatást kapta, hogy külön kérvényt kell eljuttatnia a nyugdíjfolyósítóhoz, és akkor január vége felé kiküldik neki az Erzsébet-utalványokat. Ugyanakkor nem világos, miért van erre szükség, miközben a többieknek nem kellett kérvényt írniuk, a juttatás pedig elvileg minden nyugdíjasnak jár. 

Akiket nem talált otthon postás, azoknak utalványai a Magyar Posta tájékoztatása szerint a letéti postákra kerültek. Itt tíz munkanapon keresztül át lehet venni őket, utána visszaküldik a feladónak, vagyis az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak. Ott pedig február végéig lehet kérni, hogy az át nem vett küldeményeket újra küldjék ki postai úton.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.