Tízezer üveg hamis whiskyt foglalhattak le az Auchannál

2017.01.13. 11:11

Közel tízezer üveg meghamisított whiskyt foglalt le a NÉBIH az Auchan több raktárában még tavaly év végén - értesült a HavariaPress.

Havaria Press információi szerint a problémás alkoholra egy próbavásárlás alkalmával figyelt fel valaki, akinek az lett a gyanús, hogy egy bizonyos fajta márkás whiskyből valamennyi, készleten lévő üveg hátsó oldalán ki lett köszörülve a gyárilag savval belemaratott gyártási szám. Az eddig ismeretlen hamisítók így véglegesen eltüntették a kockahasáb alakú üvegekről azt a hosszú számsort, amelyből kiderülne, hogy hol, melyik üzemben, mikor állították elő a terméket. Így feltehetőleg az sem derülhet már ki, melyik országban és milyen módon fizettek jövedéki adót utána.

Egyelőre annak nem vetődött fel a gyanúja, hogy az üvegben lévő nagy tisztaságú whiskyt manipulálták volna. Az ügy lezárásáig sem a NÉBIH, sem az Auchan nem kívánt nyilatkozni a Havaria Pressnek. Mi is megkerestük az áruházláncot és a hivatalt az esettel kapcsolatban, a Nébih válaszában elismerte, hogy folyamatban van "egy, a megjelölt termékkört érintő vizsgálat", részleteket azonban nem közöltek.