Turistaözönt hozott 2016 Magyarországon

2017.01.20. 14:01

Újabb rekordot döntött a belföldi turizmus tavaly, a Szallas.hu előzetes adatai alapján tavaly a forgalom 10 százalék felett bővült 2015-höz képest - derül ki a portál legfrissebb elemzéséből.

Az eredményekhez a kiemelkedő nyári szezon és a megszokottnál erősebb szeptember is hozzájárult. 2016-ban a Szallas.hu egyedül 16 milliárd forint értékben közvetített szállást, és fennállása óta tavaly nyáron regisztrálta az egymilliomodik foglalását. Az adatokból az is kiderül, hogy több volt az utazásra költhető jövedelem, ami az drágább szálláshelyek irányába tolta a foglalásokat, a szálláshelytípusok között a hotelek bővültek legnagyobb mértékben a közlemény szerint.

A legnépszerűbb települések dobogós helyein nem volt változás: sorrendben Budapest, Siófok, majd Hajdúszoboszló következett, míg a megyék között Pest, Somogy és Heves bizonyult a legjobb vendégfogónak. Tavaly a szállásfoglalások kétharmada online csatornán történt, ráadásul minden 5. vendég okostelefonról vagy tabletről választotta ki szálláshelyét.

A belföldi foglalások közel háromnegyede 50 ezer forint alatti volt, míg 20 százalékuk 50-100 ezer forint közötti. A Szallas.hu adatai szerint 2015-höz képest közel 25 százalékkal többször került elő a SZÉP-kártya fizetéskor, az átlagos foglalási érték ezzel 51 732 forint volt.