Ujjbecsípős strandszéket hív vissza az IKEA

2017.01.24. 08:20

Az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben 2017 előtt vásárolt Mysingsö strandszéket, hozza vissza a terméket a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát – derül ki a cég közleményéből.

Az IKEA öt olyan esetről tud, amikor a székek összedőltek: mind az öt esetben ujjsérülés történt, ebből három baleset körömsérüléssel járt (a balesetek Finnországban, Németországban, az Egyesült Államokban, Dániában, illetve Ausztráliában történtek). A strandszékeket a levehető huzatuk mosása után helytelenül szerelték újra össze, de mivel ilyenkor komoly kockázatot jelent, hogy a felhasználó leesik a székről vagy becsípődik a keze, az IKEA a termék visszavonása mellett döntött.

A strandszék egyébként az összes vonatkozó mechanikai, anyag- és kémiai teszten gond nélkül átment, de a cég a balesetek miatt megváltoztatta a szék szerkezetét, hogy csökkentse a helytelen összeszerelés és az abból fakadó balesetek előfordulásának kockázatát. Az új dizájnnal készült székek várhatóan 2017 februárjától kerülnek boltokba.

A termékek cseréjéhez, illetve a teljes vételár visszatérítéséhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk bemutatása. Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.